تحقیقی نوین درباره حکومت ۱۶۰ ساله نزاری‌ها

نشست «مطالعات اسماعیلی نزاری» در روز شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۵۷ در سرای اهل قلم برگزار شد. «میکلوش شارکوزی» ایرانشناس و پژوهشگر تاریخ در نشست «مطالعات اسماعیلی نزاری» از انتشار کتابی با عنوان «مطالعات نوین نزاری» از سوی «مؤسسه مطالعات اسماعیلی لندن» خبر داد و گفت: این کتاب تحقیقی نوین درباره حکومت ۱۶۰ ساله نزاری‌هاست و ارتباطات تاریخی نزاری‌ها در شمال ایران در آن بررسی شده است.

image018

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست «مطالعات اسماعیلی نزاری»با حضور دکتر «میکلوش شارکوزی» ایرانشناس، پژوهشگر تاریخ و مدرس دانشگاه بوداپست مجارستان، شنبه (۱۰ آبان) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. دبیری این نشست بر عهده محسن جعفری‌مذهب، عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود. شارکوزی سخنانش را در این نشست به محتوای کتاب در دست تالیفش با عنوان «مطالعات نوین نزاری» اختصاص داد و نکاتی مهم درباره این کتاب ارائه کرد. به گفته شارکوزی، این کتاب که به زبان انگلیسی قرار است از سوی «موسسه مطالعات اسماعیلی لندن» به زودی چاپ شود، در شش فصل به نکاتی درباره حکومت نزاری‌های اسماعیلی پرداخته و با دیدی تاریخی به روابط سیاسی، تجاری، بازرگانی و اقتصادی آنها براساس منابع تاریخی و همچنین کتاب‌های غیرتاریخی نگاشته شده و تحقیقی نوین در این زمینه به شمار می‌رود. این ایرانشناس پس از توضیحاتی درباره محتوای این کتاب، به نکاتی چند درباره حکومت نزاری‌ها در دوران‌های مختلف از تشکیل تا سقوط آنها پرداخت و گفت: همکاری و ائتلاف نزاری‌ها با باوندیان (حکومت محلی ۱۲ امامی در شمال ایران) در دوران حکومت سلجوقیان، اعلام قیام حسن دوم در سال ۱۱۶۴ میلادی و همکاری و ائتلاف نزاری‌ها با مغولان در دوره حسن سوم (حسن نومسلمان) مهم‌ترین نکاتی هستند که طی تحقیقات در این زمینه بدان‌ها دست یافتم. شاکوزی در این کتاب، دوره ۱۶۰ ساله حکومت نزاری‌ها را از دوره حسن صباح تا فروپاشی الموت به دست مغولان مورد بررسی قرار داده و هدف وی در این پروژه، نشان‌دادن ارتباطات تاریخی نزاری‌ها در شمال ایران به عنوان یکی از حکومت‌های محلی بوده است. این پژوهشگر و ایرانشناس گفت: باستان‌شناسی و سکه‌شناسی منابعی است که از اطلاعات آنها در تدوین کتاب استفاده کرده‌ام. علاوه بر این منابع، در این کتاب سعی بر آن بوده است تا از منابع جدید و منابعی که تا به حال چندان مورد توجه نبوده‌اند، بهره‌گیری و بر اطلاعات تاریخی این دوره افزوده شود.

منبع

۰ دیدگاه

پاسخ دادن

شما باید وارد شویدتا بتوانید دیدگاه بگذارید.